Irisfestivalen är den lilla gemytliga rock, blues, country och Americana festivalen som ännu ett år ställer till med fest för alla musikälskare!

Lördagen den 4 augusti presenterar vi IRISfestivalen 2018! Även i år har vi två scener – Stora scenen och Lilla scenen. Här kommer vi varva lokala akter med lite större nationella och internationella.

Vi kommer att satsa på ett område som är tillgängligt för alla. För funktionshindrade personer kommer det finnas toalett som är anpassad, uppklippta ytor för att lättare kunna ta sig fram på ängen och även en avsedd yta för rullstolsbundna i närheten av scenerna.

Mat & dryck finns att köpa inne på området.

LEDSAGARE OCH ASSISTENTER

Ledsagare och assistenter går in gratis på festivalen och behöver inte köpa någon biljett. De ansvarar hela tiden för den de ledsagar.

Inga djur är tillåtna inne på området, främst för deras egna välmående

ÅLDERSGRÄNS

Barn under 16 år går in gratis i målsmans sällskap. Kommer man själv som ungdom är åldersgränsen 18 år.

LÄMNA HEMMA

Vänligen läs igenom vår lista nedan för att se vilka saker du bör lämna hemma.

  • Ljudsystem
  • Alkohol
  • Mat & Dryck
  • Stolar av olika slag
  • Paraply

NÄRBOENDE

Som festival är vi gäst i ett område i anslutning till bostadsområden och företag. Vi är beroende av deras stöd för att festivalen ska kunna pågå. Vi ber er därför visa våra grannar stor respekt och hålla området utanför festivalen lugnt och städat.

PARKERING

Det kommer finnas gott om parkeringsplatser för er som kommer med bil på för detta avsedd och väl markerad.

BOENDE

IRISfestivalen har inget eget campingområde, vill man nyttja allemansrätten att tälta i skogen eller på ängarna runt omkring festivalområdet gör man det på eget bevåg och ansvar. Vill man däremot ha tillgång till sanitet hänvisar vi alla campare till Talludden. Här finns stugor, tält och husvagnsplatser. Talludden ligger i direkt anslutning till festivalområdet. Är man ännu mer bekväm finns såklart hotell inne i Färjestaden, Kaj4 är ett trevligt hotell.

HITTA HIT

Festivalområdet ligger längs Brovägen, ner mot Mörbylånga. I rondellen vid Statoil och Hamnplan kör man rakt fram och passerar Talluddens camping med minigolf på höger sida. Därefter fortsätter man ca 200 meter, därefter kommer man till festivalområdet som ligger på höger sida Om man kommer med buss är det enklast att stiga av nere vid hamnen. Det kommer att vara väl skyltat till festivalområdet.

KONTANTER ELLER KORT

I entrén om man mot förmodan inte redan köpt sig en biljett kommer man att kunna lösa entré med kreditkort, Swisch och kontanter. Likaså i restaurangområdet för mat & dryck. Vissa av banden kommer ha med sig merchandise, inköp av detta sker med kontanter. Alltså kan det vara bra att ha med sig både kort och kontanter. Närmaste bankomat finns på Ölands Köpstad inne i Färjestaden.

TELEFONLADDNING

Det kommer att finnas möjlighet att ladda sin telefon inne på området under festivalens öppettider, 12.00-02.00

Kontakt

Magnus Strandman
Festivalarrangör

mbeachman@hotmail.se
070-387 62 62